Terug

Volg Vandaag Inside

Bale pleit voor verbanning van land uit competitie: 'Hopelijk leren ze dan hun lesje'

Bale pleit voor verbanning van land uit competitie: 'Hopelijk leren ze dan hun lesje'

4 sep 2021, 17:45

Gareth Bale pleit ervoor om teams te verbannen uit alle competities bij racistische incidenten van hun fans. Tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Hongarije en Engeland (0-4) ging het goed mis. Engelse spelers werden 90 minuten lang bejegend door Hongaarse supporters.

'Er moet nu actie worden ondernomen om dit te laten stoppen', reageert de aanvoerder van Wales in gesprek met de BBC. 'Het makkelijkste is om de fans die dit doen te verbannen en als het blijft gebeuren, moet je het land uit de competitie zetten. Dan ben je er snel van af en hopelijk leren ze dan hun lesje.'

De aanvaller van Real Madrid begrijpt niet dat de FIFA niet direct ingrijpt. 'Het is frustrerend. Ik snap niet waarom er een onderzoek nodig is dat telkens zo lang duurt. Het was duidelijk zichtbaar en hoorbaar. Waarom moet er dan een groot onderzoek komen? Het is overduidelijk.'

Reactie vanuit Engeland

Engeland won de wedstrijd in Boedapest met 4-0. Volgens de Britse omroep ITV klonken er vanuit het vak met de Hongaarse harde kern oerwoudgeluiden richting de zwarte spelers Raheem Sterling en Jude Bellingham. De Engelse voetbalbond FA had FIFA al gevraagd om een onderzoek in te stellen naar spreekkoren van de Hongaarse fans. 'Het is extreem teleurstellend om meldingen van discriminerende uitlatingen naar onze spelers van Engeland te vernemen', meldt een woordvoerder van de FA.

Ook de Britse premier Boris Johnson riep FIFA op om strenge maatregelen te nemen tegen de verantwoordelijken, 'zodat dit soort schandelijk gedrag voor eens en voor altijd uit het voetbal verwijderd wordt. Het is compleet onacceptabel dat Engelse voetballers het slachtoffer werden van racisme in Hongarije', schreef hij op Twitter.

Hongarije moet wegens discriminerend gedrag van zijn fans tijdens de EK-wedstrijden van deze zomer zijn volgende twee UEFA-thuiswedstrijden zonder toeschouwers afwerken. De wedstrijden in de WK-kwalificaties vallen echter onder de bevoegdheid van de FIFA. Daarom waren er donderdagavond wel fans toegelaten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.