Bale leidt Real Madrid naar WK-finale

19 dec 2018, 20:31

ABU DHABI (ANP) - Real Madrid heeft voor de vierde keer de finale bereikt van het WK voor clubteams. De Europese kampioen was in Abu Dhabi met 3-1 te sterk voor het Japanse Kashima Antlers, de kampioen van Azië. Gareth Bale was de grote man bij de titelverdediger. De aanvaller uit Wales scoorde drie keer.

Real Madrid, in 2019 tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League, begon nog wat slordig aan het duel. Kashima Antlers verzuimde echter uit een paar kansen de score te openen. Vlak voor de rust sloeg Bale toe, na een perfecte combinatie met Marcelo. Na de pauze scoorde de Welshman binnen tien minuten nog eens twee keer, mede dankzij Japanse verdedigingsfouten.

Na een uur kreeg de trefzekere Bale rust van coach Santiago Solari. In de slotfase zorgde Shoma Doi, met instemming van videoarbiter Danny Makkelie, voor de eindstand.

Real Madrid speelt zaterdag in de finale tegen de verrassende thuisploeg Al Ain, dat dinsdag het Argentijnse River Plate, de Zuid-Amerikaanse kampioen, uitschakelde via strafschoppen. De Spaanse grootmacht won het WK in 2014, 2016 en 2017.