Terug

Volg Vandaag Inside

Bahreinse voetballer na twee maanden vrij

Bahreinse voetballer na twee maanden vrij

11 feb 2019, 10:32

BANGKOK (ANP/RTR) - De Bahreinse voetballer Hakeem Al Araibi kan terug naar Australië. Een Thaise rechter stelde Al Araibi maandag op vrije voeten, nadat het verzoek om uitlevering aan Bahrein was ingetrokken. De 25-jarige verdediger, die in zijn geboorteland nog een celstraf van tien jaar zou moeten uitzitten, keert na ruim twee maanden in de gevangenis terug naar Australië, waar hij voetbalt voor Pascoe Vale FC.

Al Araibi was eind november opgepakt op de luchthaven van Bangkok toen hij daar met zijn vrouw op huwelijksreis wilde gaan. Via Interpol liep een verzoek van Bahrein om de voormalig international op te pakken. Al Araibi zou daar vanwege vermeende vernieling van een politiebureau de gevangenis in moeten.

De voetballer, een uitgesproken tegenstander van het regime in Bahrein, was in 2014 gevlucht naar Australië. Hij kreeg daar politiek asiel en pakte zijn voetbalcarrière weer op.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.