Terug

Volg Vandaag Inside

Badr Hari staat bij gevecht stil bij tragedie in Marokko

Badr Hari staat bij gevecht stil bij tragedie in Marokko

9 sep 2023, 11:56

Badr Hari en de andere kickboksers met Marokkaanse roots zullen zaterdagavond stilstaan bij de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Hari komt zaterdagavond in Parijs in actie tegen de Brit James McSweeney.

Marokko werd vrijdagavond even na 23.00 uur opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6.8. Het epicentrum van de beving, die volgens het Amerikaans seismologisch instituut USGS plaatsvond op 18,5 kilometer diepte, bevond zich zo'n tachtig kilometer ten zuidwesten van Marrakech.

"We gaan vanavond zeker stilstaan bij dit verschrikkelijke nieuws. We zijn nu aan het kijken hoe we dat kunnen gaan doen", aldus een woordvoerster van de organisatie Glory. "We gaan ervan uit dat iedereen vanavond wel de ring in gaat. Maar het verdriet en de zorgen zijn groot. Zeker omdat het lastig is om mensen daar te bereiken."

Volgens de woordvoerster is iedereen met zijn gedachten bij de slachtoffers. "Normaal is iedereen nu gefocust op de wedstrijden en zijn volop in de voorbereiding. Badr Hari zit nu helemaal in zijn bubbel en we proberen hem er ook zo veel mogelijk in te laten. Maar er is veel spanning en verdriet."

Bij de wedstrijden in Parijs worden veel Marokkanen verwacht. Er zijn in totaal 4000 kaarten verkocht. De verwachting is dat het voor een groot deel Marokkaanse fans zullen zijn. Hari keert in Parijs voor het eerst terug in de ring nadat hij vorig jaar zijn afscheid had aangekondigd. Daarnaast komen onder anderen ook Ilyass Chakir en de Frans-Marokkaanse kickbokster Sarah Moussadda in actie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.