Terug

Volg Vandaag Inside

Baas UEFA: zeker 100 miljoen verlies door uitstel EK

Baas UEFA: zeker 100 miljoen verlies door uitstel EK

22 mrt 2020, 02:56

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin verwacht een verlies van zeker 100 miljoen euro door het uitstellen van het Europees kampioenschap tot 2021. Dat zegt de Sloveen in een interview met de Duitse krant Welt Am Sonntag. Eerder deze week had de preses al gezegd dat de Europese voetbalbond een "zwaar financieel offer" moest brengen.

Ceferin zegt tegen de krant dat Europese politici het alerte optreden van de UEFA en de solidariteit onder alle landenbonden ter harte moeten nemen: "Ik geloof dat de Europese Unie een voorbeeld kan nemen aan onze aanpak van de crisis."

De voorzitter roept de regeringen op om gezamenlijk op te treden. "We hebben een monetaire unie en open grenzen in Europa. Maar nu, in de crisis, is er vooral een individuele aanpak van de afzonderlijke landen met veel verschillende regelingen in plaats van een gecoördineerde aanpak. Dat is jammer", aldus de 52-jarige voorzitter.

De UEFA besloot afgelopen dinsdag het EK 2020 een jaar op te schuiven. Vanwege het 60-jarig bestaan van het evenement was besloten het kampioenschap in meerdere Europese landen te spelen, waaronder in Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.