Terug

Volg Vandaag Inside

Real Madrid-voorzitter Perez: 'Clubs kunnen niet uit Super League stappen'

Real Madrid-voorzitter Perez: 'Clubs kunnen niet uit Super League stappen'

22 apr 2021, 20:22

Volgens voorzitter Florentino Perez van Real Madrid is het nog lang niet gedaan met de Super League. Op de Spaanse radio zei hij dat clubs er niet zomaar uit kunnen stappen. "Er zijn contracten getekend en daar moet men zich aan houden."

Volgens Perez zijn vier clubs nog in gesprek over het project, Real Madrid, Barcelona, Juventus en AC Milan. "En de rest kan zo weer aansluiten. Misschien dat er dingen worden aangepast uit het oorspronkelijke plan, maar wat mij betreft gaan we er mee door. Het gaat om de clubs met een ongelooflijk grote achterban. Daar kan de rest van de voetbalwereld niet zomaar aan voorbij gaan."

Perez zei bedroefd en teleurgesteld te zijn. "Er is ongelooflijk agressief op onze plannen gereageerd. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt. We zijn drie jaar met dit concept bezig geweest, vooral om er voor te zorgen dat onze financiële positie wordt verbeterd. Wat we vervolgens bijvoorbeeld van de UEFA over ons heen hebben gekregen is ongelooflijk."

Overvallen

Volgens Perez is er sprake van een geregistreerde aanval op de Super League. "Dit hadden we niet zien aankomen. Het heeft ons totaal overvallen. Men doet het voorkomen alsof wij het voetbal aan het vermoorden zijn. Niets is minder waar. Wij zijn het voetbal aan het redden. Er moeten dingen veranderen. Maar misschien hadden we het beter uit moeten leggen allemaal."

Twaalf Europese topclubs maakten in de nacht van zondag op maandag bekend een min of meer besloten competitie te hebben opgericht, de Super League. Er kwam zeer veel kritiek, waarop in eerste instantie de Engelse clubs besloten zich terug te trekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.