Terug

Volg Vandaag Inside

Aziatische voetbalbond mijdt Noord-Korea

Aziatische voetbalbond mijdt Noord-Korea

22 okt 2019, 14:52

Nadat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Noord- en Zuid-Korea vorige week moest worden gespeeld onder strikte voorwaarden heeft de Aziatische voetbalbond AFC besloten de finale om de AFC Cup te verplaatsen van Pyongyang naar Shanghai. Het duel om de op één na belangrijkste clubtrofee in Azië gaat op 2 november tussen het Noord-Koreaanse Club 4.25 SC en Al Ahed uit Libanon.

Van het duel tussen Noord- en Zuid-Korea waren geen livebeelden te zien. De tribunes werden slechts bevolkt door enkele genodigden en fans uit Zuid-Korea en buitenlandse journalisten waren niet welkom in het Kim Il Sung Stadion. De aanwezige FIFA-baas Gianni Infantino reageerde al teleurgesteld dat het duel in een vrijwel leeg stadion werd gespeeld, de Zuid-Koreaanse bond riep op tot maatregelen tegen de noorderbuur.

Sponsors en partners van de AFC spraken de afgelopen dagen hun zorg uit over de uitstraling van de finale. Omdat de AFC een live-uitzending zeker moest stellen, werd besloten tot een verhuizing van het duel naar China.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.