Terug

Volg Vandaag Inside

AZ zonder Boadu, maar met Martins Indi tegen Heerenveen

AZ zonder Boadu, maar met Martins Indi tegen Heerenveen

8 nov 2020, 17:17

AZ begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen in de eredivisie zondag met Bruno Martins Indi in de basis. De centrale verdediger is hersteld van de blessure die hij vorige week tegen RKC Waalwijk opliep. Martins Indi miste daardoor donderdag de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen Real Sociedad in de Europa League.

Teun Koopmeiners verving Martins Indi donderdag centraal in de verdediging. De aanvoerder staat nu weer op het middenveld, samen met Fredrik Midtsjø en Dani de Wit.

Myron Boadu begint in Friesland op de bank. De aanval van AZ bestaat tegen Heerenveen uit buitenspelers Calvin Stengs en Jesper Karlsson. Albert Gudmundsson is spits.

SC Heerenveen begint met dezelfde basisploeg als vorige week tegen Sparta Rotterdam, toen het elftal van trainer Johnny Jansen met 1-4 won. Henk Veerman scoorde twee keer en is met zeven doelpunten in zeven wedstrijden topscorer van sc Heerenveen.

Als Heerenveen van AZ wint, beleven de Friezen hun beste seizoensstart ooit in de eredivisie. In het seizoen 1997/1998 stond Heerenveen, onder leiding van trainer Foppe de Haan, na acht speelronden op 17 punten. Nu kunnen dat er 19 worden.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Martins Indi en Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners en De Wit; Stengs, Gudmundsson en Karlsson.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.