Terug

Volg Vandaag Inside

AZ wint na achterstand toch overtuigend van Willem II

AZ wint na achterstand toch overtuigend van Willem II

20 dec 2020, 19:38

AZ heeft na een vroege achterstand toch overtuigend van Willem II gewonnen. Nadat Willem II in de 36e minuut op 0-2 was gekomen nam aanvoerder Teun Koopmeiners AZ bij de hand. Het werd in Alkmaar uiteindelijk 5-3.

Nog voor rust bracht Koopmeiners AZ naast Willem II en kort na rust stelde hij Calvin Stengs in staat er 3-2 van te maken. Met een fraai schot van afstand maakte Fredrik Midtsjø er 4-2 van, waarna Koopmeiners vanaf elf meter voor 5-2 mocht aanleggen voor zijn negende van het seizoen. Hij gunde de penalty echter aan de Zweed Jesper Karlsson, die zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte. Vlak voor tijd maakte Ché Nunnely er nog 5-3 van.

AZ had de laatste vier duels met Willem II niet gewonnen. Vorig seizoen werd het in Alkmaar 1-3.

Bij AZ ontbrak Albert Gudmundsson om disciplinaire redenen in de selectie. Zakaria Aboukhlal had een basisplaats. Halverwege de eerste helft bewees Aboukhlal AZ een slechte dienst door de bal uit een corner van Willem II in zijn eigen doel te werken. Mike Trésor maakte er uit een penalty 0-2 van, maar niet veel later leidde Koopmeiners de inhaalrace van AZ in.

AZ blijft zevende en bezorgde nummer 16 Willem II al de negende nederlaag van het seizoen. AZ komt voor de winterstop nog twee keer in actie; woensdag thuis tegen Vitesse en zondag uit tegen FC Utrecht.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.