Terug

Volg Vandaag Inside

AZ wint in Heerenveen weer eens na twee nederlagen

AZ wint in Heerenveen weer eens na twee nederlagen

25 jan 2020, 21:29

AZ heeft na twee competitienederlagen op een rij weer gewonnen in de eredivisie. De nummer 2, de belangrijkste uitdager van koploper Ajax, won de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met 2-1.

Dani de Wit zette AZ na 35 minuten op voorsprong. Hij was alert toen Sven Botman in de fout ging; de verdediger van sc Heerenveen wilde wegwerken met een omhaal, maar omdat hij verkeerd timede bleef de bal hangen. Halverwege de tweede helft maakte de Nigeriaan Chidera Ejuke gelijk, door de bal beheerst langs AZ-keeper Marco Bizot te schuiven. AZ kwam snel weer op voorsprong, nu via Myron Boadu. De spits schoot in de 72e minuut van dichtbij raak uit een corner.

Vorig weekend verloor AZ bij de hervatting van de eredivisie thuis met 3-1 van Willem II, voor de winterstop was Sparta met 3-0 te sterk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.