Terug

Volg Vandaag Inside

AZ dendert door en zet PSV op 5 punten achterstand

AZ dendert door en zet PSV op 5 punten achterstand

10 nov 2019, 21:55

AZ blijft door de negende zege in de eredivisie in het spoor van koploper Ajax. De ploeg van coach Arne Slot won in Den Haag met 3-0 van FC Emmen en volgt op zes punten van de Amsterdammers.

Tegen FC Emmen duurde het tot de 36e minuut voordat AZ de score opende. Kort daarvoor had doelman Dennis Telgenkamp de Noor Jonas Svensson van AZ omver gelopen. Aanvoerder Teun Koopmeiners faalde niet vanaf elf meter. Vlak voor rust verdubbelde Myron Boadu de score. Met zijn bovenbeen volleerde hij een voorzet van Svensson in het doel.

In de tweede helft waren Svensson en Oussama Idrissi dicht bij de derde treffer. Calvin Stengs maakte de 3-0 wel, door een teruggelegde bal van dichtbij raak te schieten. AZ speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en belegerde het doel van Telgenkamp, die vlak voor tijd een vierde Alkmaarse treffer nog verhinderde.

AZ staat door de nederlaag van PSV tegen Willem II nu steviger op plek 2: de Eindhovenaren hebben een achterstand van 5 punten op AZ.

Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'

Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'
1:12
Johan oppert: 'Ajax moet duo van AZ halen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.