Terug

Volg Vandaag Inside

AZ verspeelt overwinning op FC Utrecht in blessuretijd

AZ verspeelt overwinning op FC Utrecht in blessuretijd

27 dec 2020, 17:28

FC Utrecht en AZ sloten een bewogen kalenderjaar af met een gelijkspel waarmee ze weinig opschoten (2-2). AZ gaat met een achterstand van 7 punten op koploper Ajax de korte winterstop in. De tiende positie van FC Utrecht op de ranglijst past ook niet bij de torenhoge ambities van de club die de traditionele top 3 wil aanvallen.

Eigenaar Frans van Seumeren zal snel duidelijk maken wat dat betekent voor interim-trainer René Hake. Onder zijn leiding won FC Utrecht slechts een van de acht competitiewedstrijden en was Ajax te sterk in het bekertoernooi.

FC Utrecht en AZ waaiden een turbulent kalenderjaar uit, terwijl de storm Bella door de Galgenwaard raasde. Beide clubs voelden zich benadeeld toen het vorige seizoen in het betaalde voetbal wegens corona werd afgebroken, net als Cambuur en De Graafschap die niet promoveerden. FC Utrecht wilde de bekerfinale tegen Feyenoord nog spelen en snapte niet waarom Willem II de voorronde van de Europa League in mocht. AZ voelde zich benadeeld omdat Ajax op basis van een beter doelsaldo aan de Champions League mocht deelnemen.

Eljero Elia schoot FC Utrecht in de dertigste minuut op voorsprong, na een prachtige pass van Mark van der Maarel. Arbiter Pol van Boekel keurde de treffer aanvankelijk af, op advies van een van zijn grensrechters. De videoscheidsrechter zag echter dat Elia niet buitenspel stond. FC Utrecht kreeg voor rust twee redelijke kansen op een grotere voorsprong. Bart Ramselaar en Gyrano Kerk lieten onbedoeld zien waar het de afgelopen maanden vaak aan mankeerde bij FC Utrecht, dat met een trefzekere spits een stuk hoger had gestaan op de ranglijst.

AZ was in de tweede helft de bovenliggende partij. Jesper Karlsson en Myron Boadu waren dichtbij de gelijkmaker voordat Teun Koopmeiners zijn vierde strafschop op rij benutte (1-1). Hij mocht vanaf 11 meter aanleggen omdat de videoscheidsrechter zag dat Simon Gustafson een schot van Fredrik Midtsjø met een arm blokte. Midtsjø leverde in de 83e minuut ook de assist op een treffer van Calvin Stengs. AZ verspeelde de zege in blessuretijd, waarin invaller Adrian Dalmau raak schoot.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.