Terug

Volg Vandaag Inside

AZ verspeelt bij Almere City opnieuw punten

AZ verspeelt bij Almere City opnieuw punten

10 feb 2024, 22:05

AZ heeft opnieuw niet weten te winnen in de Eredivisie. De Alkmaarders bleven in de uitwedstrijd bij Almere City steken op 0-0.

Met het gelijkspel komt nummer 4 AZ op 36 punten, 1 punt meer dan Ajax. De Amsterdammers spelen zondag nog tegen sc Heerenveen in Friesland.

AZ begon aan het duel in de wetenschap dat de laatste overwinning in de competitie uitgerekend tegen Almere was. Sinds de 4-1-zege in Alkmaar verzamelde de ploeg 2 punten uit vijf duels. In de laatste zes dagen werd twee keer verloren van Feyenoord, in de competitie en de KNVB-beker.

Ook in Almere was AZ in de eerste helft zoekende. Afgezien van een schot van Ruben van Bommel creëerde het elftal van trainer Maarten Martens weinig grote kansen. Aan de andere kant van het veld waren Jochem Ritmeester van de Kamp en Yoann Cathline gevaarlijk, waarna een aangeraakt schot van Álvaro Peña naast vloog.

AZ-spits Vangelis Pavlidis was meteen na rust dicht bij de openingstreffer, maar de Eredivisie-topscorer schoof de bal naast het doel. De bezoekers hadden daarna een overwicht, maar Almere-keeper Nordin Bakker werd amper echt getest. In de slotfase redde hij nog op een van richting veranderde voorzet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.