Terug

Volg Vandaag Inside

AZ verslaat ook VVV zonder tegendoelpunt

AZ verslaat ook VVV zonder tegendoelpunt

16 feb 2019, 21:42

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft ook de vijfde competitiewedstrijd van dit jaar gewonnen zonder een tegendoelpunt te krijgen. De ploeg van trainer John van den Brom versloeg VVV-Venlo in Alkmaar met 3-0. AZ bracht het verschil met Feyenoord, de nummer drie van de ranglijst, daardoor weer terug tot twee punten. De Rotterdammers spelen zondag tegen FC Groningen.

AZ kreeg tegen VVV de eerste twee doelpunten cadeau, na geklungel achterin bij de Limburgers. In de zevende minuut ging Tristan Dekker in de fout. Guus Til, na een moeizame eerste seizoenshelft weer helemaal opgeleefd, profiteerde dankbaar en opende de score. Halverwege de eerste helft schoot Calvin Stengs via VVV-verdediger Nils Röseler de 2-0 binnen, na balverlies van Evert Linthorst.

Mats Seuntjens tekende na een uur spelen voor de derde treffer. VVV had aan de uitblinkende doelman Lars Unnerstall te danken dat de achterstand daarna niet verder opliep.

AZ mag zich de best presterende club van 2019 noemen. De Alkmaarders versloegen eerder al FC Utrecht (3-0), sc Heerenveen (0-2), FC Emmen (5-0) en NAC Breda (0-3). Tussendoor bereikte de ploeg van Van den Brom ook de laatste vier in het bekertoernooi door Vitesse met 2-0 te kloppen. Doelman Marco Bizot incasseerde op 22 december zijn laatste tegentreffers, in de verloren uitwedstrijd tegen koploper PSV (3-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.