Terug

Volg Vandaag Inside

AZ verslaat Heerenveen ondanks debuutgoal Schöne

AZ verslaat Heerenveen ondanks debuutgoal Schöne

14 feb 2021, 15:06

AZ heeft de opmars van sc Heerenveen in de Eredivisie gestuit. De Alkmaarse ploeg won in eigen stadion met 3-1 van de Friezen, die 7 punten hadden gepakt uit hun laatste drie wedstrijden. Lasse Schöne, na bijna 15 jaar terug bij Heerenveen, debuteerde in de basis en kwam ook tot scoren.

De 34-jarige Deen zou eigenlijk op de bank beginnen, maar hoorde vlak voor de aftrap van trainer Johnny Jansen dat hij toch mocht starten als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Joey Veerman. Schöne liet vorige maand vanwege een gebrek aan speeltijd zijn contract bij de Italiaanse ploeg Genoa ontbinden en hield de afgelopen weken zijn conditie op peil bij Ajax. Hij ondertekende vrijdag een contract tot het einde van het seizoen bij Heerenveen, de club waar hij in de jeugd enkele jaren voor speelde.

Heerenveen begon in Alkmaar ook zonder Henk Veerman. De spits zat vanwege lichte klachten op de bank. Hij kwam na rust wel in het veld, bij een achterstand van 1-0. AZ had in de 20e minuut de leiding genomen via Calvin Stengs, die de bal in twee instanties langs doelman Erwin Mulder schoot. Stengs raakte voor rust ook nog de buitenkant van de paal.

Direct na rust kwam AZ op 2-0 via een strafschop van aanvoerder Teun Koopmeiners, na een overtreding van Jan Paul van Hecke op Myron Boadu. Schöne bracht de spanning terug. Op aangeven van Siem de Jong werkte hij de bal van dichtbij binnen. De twee oud-Ajacieden gingen na ruim 70 minuten naar de kant en zagen hoe AZ het duel in de 81e minuut besliste, na geklungel in de Friese defensie. Albert Gudmundsson tikte op aangeven van Stengs de 3-1 binnen, waardoor AZ op 4 punten van PSV kwam. De achterstand op koploper Ajax bedraagt 10 punten.

Heerenveen, dat in de middenmoot blijft staan, strijdt woensdag met Feyenoord om een plek in de halve finales van het bekertoernooi.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.