AZ verslaat FC Twente in duel met drie eigen doelpunten

13 mrt 2021, 23:03

AZ heeft de tweede plaats in de Eredivisie nog niet uit het hoofd gezet. De ploeg van trainer Pascal Jansen herstelde zich tijdens het thuisduel met FC Twente (4-1) van de nederlaag van afgelopen zondag bij Vitesse (2-1).

AZ verkleinde de achterstand op PSV tot 2 punten. De nummer 2 uit Eindhoven treedt zondag in eigen stadion tegen Feyenoord aan. AZ en PSV staan volgende week zondag tegenover elkaar in Alkmaar. De tweede plek is goed voor een ticket voor de voorronden van de nieuwe editie van de lucratieve Champions League.

Myron Boadu opende in de vierde minuut de score. De 20-jarige spits vierde zijn 29e treffer voor zijn club in de Eredivisie. Alleen Rafael van der Vaart (44 doelpunten), Salomon Kalou (25) en Memphis Depay (32) scoorden deze eeuw vaker voor hun 21e verjaardag in de hoogste voetbalklasse van Nederland.

Nog voor het rustsignaal vielen er drie eigen doelpunten op rij. Verdediger Dario Dumic van FC Twente ging als eerste in de fout (2-0). Vervolgens sloeg FC Twente-keeper Joël Drommel een schot van Teun Koopmeiners in eigen doel (3-0). Vlak voor rust maakte middenvelder Albert Gudmundsson van AZ ook een eigen doelpunt. Koopmeiners tekende in de 78e minuut voor de eindstand (4-1), met zijn veertiende competitietreffer van het seizoen.

AZ viel het grootste deel van de wedstrijd aan met veel positiewisselingen. Tijjani Reijnders verving de geblesseerde Fredrik Midtsjø. Timo Letschert startte op de positie van de gekwetste centrumverdediger Pantelis Hatzidiakos. Reijnders kreeg de voorkeur boven Dani de Wit, die nog wel mocht invallen tegen de nummer 8 van de ranglijst uit Enschede. Boadu en Calvin Stengs kwamen in de tweede helft ook nog tot scoren, maar de videoscheidsrechter zag dat ze buitenspel stonden.