Terug

Volg Vandaag Inside

AZ tegen Napoli gaat door ondanks coronabesmettingen

AZ tegen Napoli gaat door ondanks coronabesmettingen

20 okt 2020, 20:10

De uitwedstrijd van AZ tegen de Italiaanse club Napoli in de Europa League komende donderdag gaat vooralsnog door, ondanks dat er dertien spelers van de Alkmaarse club zijn besmet met het coronavirus. Dat meldt de eredivisieclub op zijn website.

Afgelopen vrijdag waren er al negen gevallen van corona bij AZ. Het ging toen om zes spelers (van wie vier uit de A-selectie) en drie werknemers. Dinsdag kwamen er acht nieuwe besmettingen bij. Van de negen eerder positief geteste personen zijn er inmiddels drie negatief getest. AZ meldt dat in totaal nu dertien spelers geïnfecteerd zijn met het longvirus.

AZ heeft overleg gehad met de KNVB, GGD en de Europese voetbalbond UEFA en het besluit is genomen dat de wedstrijd doorgaat, tenzij de lokale autoriteiten dit verbieden. AZ reist woensdag met een zeventienkoppige selectie af naar Italië. Deze selectie wordt woensdagochtend bekendgemaakt.

Meerderheid vertoont geen klachten

"AZ heeft de afgelopen maanden de geldende procedures zorgvuldig gevolgd. De meerderheid van de positief geteste spelers vertoont geen klachten", schrijft de club op de site. Doordat er vrijdag besmettingen waren geconstateerd bij de selectie ondernam de club preventief actie door extra testen uit te voeren. Daar kwamen de acht nieuwe besmettingen uit.

De UEFA en de KNVB houden in principe dezelfde richtlijn aan: indien een club over dertien fitte spelers kan beschikken, inclusief een keeper, kan een duel doorgang vinden.

Napoli kreeg eerder deze maand een coronagolf te verwerken. De club kwam mede daardoor op 4 oktober niet opdagen voor de uitwedstrijd tegen Juventus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.