Terug

Volg Vandaag Inside

AZ-spelers veroordelen eigen supporters na bestorming: 'Dwazen zijn het!'

AZ-spelers veroordelen eigen supporters na bestorming: 'Dwazen zijn het!'

19 mei 2023, 10:32

AZ-spelers Tijjani Reijnders en Pantelis Hatzidiakos veroordelen het gedrag van hun eigen supporters na afloop van AZ – West Ham United (0-1). Nadat AZ werd uitgeschakeld in de halve finale van de Conference League besloot een grote groep AZ-supporters de familie en kennissen van de West Ham-selectie, die op de hoofdtribune zaten, aan te vallen.

Tijjani Reijnders wilde er na afloop voor de camera’s van ESPN niet omheen draaien. "Het zijn gewoon dwazen, daar heb je geen woorden voor. Tuurlijk zitten er emoties bij, maar om de uitfans zo te benaderen, wat moet je ervan zeggen, dwazen zijn het", aldus de jonge middenvelder.

Zijn collega Pantelis Hatzidiakos vertelde aan de NOS dat zijn familie boven de plek zat waar het allemaal gebeurde. "Ik vind het triest wat er is gebeurd. Mijn familie zat daarboven. Ik heb contact met ze gehad en mijn vriendin zei dat ze stonden te trillen", zegt de 26-jarige verdediger. "Mijn Griekse oma was speciaal voor deze wedstrijd vanaf Rhodos hierheen gekomen."

Hatzidiakos gaat nog even door. "Blijf gewoon lekker thuis als je zulke intenties hebt. Zo'n mooie avond, zo'n sfeer, het was prachtig om in zo'n sfeervol stadion te mogen voetballen. Ik heb er echt van genoten, tot het laatste fluitsignaal. Wat daarna is gebeurd, vind ik ontzettend triest en jammer", besluit de Griek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.