Terug

Volg Vandaag Inside

AZ onaangenaam verrast door vertrek van Alex Kroes naar Ajax

AZ onaangenaam verrast door vertrek van Alex Kroes naar Ajax

2 aug 2023, 18:08

AZ zegt "in alle redelijkheid" mee te willen denken over het vertrek van directielid Alex Kroes naar Ajax. De Amsterdamse club liet woensdag weten Kroes voor te dragen als algemeen directeur en directievoorzitter. Hij heeft echter een concurrentiebeding in zijn contract.

"AZ wil in alle redelijkheid en gezamenlijkheid kijken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient", laat de Alkmaarse club weten. "De komende periode zullen hierover gesprekken worden gevoerd en zolang deze gaande zijn zal AZ zich onthouden van inhoudelijk commentaar."

Wel zegt AZ "met verrassing" kennis te hebben genomen van het voornemen van Ajax en de formele opzegging door Kroes van zijn arbeidsovereenkomst met AZ. "De arbeidsovereenkomst is formeel per 1 september beëindigd, echter voert Kroes vanaf heden geen werkzaamheden meer uit voor AZ", zegt de club verder in een verklaring. De werkzaamheden van Kroes worden voorlopig overgenomen door de huidige directie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.