Terug

Volg Vandaag Inside

AZ neemt snel afstand van ADO en gaat nu aan kop

AZ neemt snel afstand van ADO en gaat nu aan kop

7 mrt 2020, 21:22

AZ heeft voorlopig weinig last van kampioensstress. De Alkmaarders wonnen zes dagen na hun overtuigende zege op Ajax (0-2) ook van ADO Den Haag: 4-0. AZ gaat daardoor alleen aan kop in de eredivisie en deed met het oog op het doelsaldo goede zaken. Ajax kan later op zaterdag de eerste plaats weer overnemen bij winst op sc Heerenveen.

AZ nam gauw afstand van ADO. Teun Koopmeiners benutte in de 13e minuut een strafschop na een domme overtreding van Laurens De Bock op Dani de Wit. In de 19e minuut zorgde Owen Wijndal, na een goede combinatie met Oussama Idrissi, voor de 2-0. Diep in de tweede helft was Koopmeiners trefzeker uit een vrije trap. De aanvoerder staat dit seizoen in de eredivisie op elf doelpunten, waarvan negen uit strafschoppen en twee uit directe vrije trappen. De 4-0 kwam in de 89e minuut op naam van invaller Ferdy Druijf.

ADO is door het verlies verder in de problemen gekomen en moet steeds meer vrezen voor degradatie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.