Terug

Volg Vandaag Inside

AZ neemt per direct afscheid van assistent-trainer Pusic

AZ neemt per direct afscheid van assistent-trainer Pusic

1 feb 2021, 12:34

AZ heeft per direct afscheid genomen van assistent-trainer Marino Pusic, die zijn trainersloopbaan na het seizoen voortzet bij Feyenoord. Bij de Rotterdamse club gaat hij volgend seizoen Arne Slot assisteren. Kenneth Goudmijn neemt de taken van Pusic (49) de komende maanden waar.

Feyenoord zoekt na het vertrek vorige week van Zeljko Petrovic naar Willem II weliswaar een nieuwe assistent voor de huidige hoofdtrainer Dick Advocaat, maar Pusic gaat niet nu al aan de slag in Rotterdam. Een woordvoerder van Feyenoord laat weten dat Pusic komende zomer tegelijk met Slot begint.

"AZ heeft maandagochtend, in goed overleg, assistent-trainer Marino Pusic op non-actief gesteld", meldt de Alkmaarse club in een korte verklaring. Bijna twee maanden geleden besloot AZ al trainer Slot te ontslaan omdat hij gesprekken had gevoerd met Feyenoord, waar hij na dit seizoen aan de slag gaat als hoofdtrainer.

De 50-jarige Goudmijn, oud-speler van AZ, gaat hoofdtrainer Pascal Jansen tot het einde van het seizoen bijstaan. Jansen werd na het ontslag van Slot door AZ gepromoveerd van assistent tot hoofdtrainer. Goudmijn was assistent-trainer bij Jong AZ.

AZ staat vijfde in de Eredivisie. Zondag verloren de Alkmaarders thuis met 3-0 van Ajax. Na dat duel liet Jansen in het midden of hij nog langer zou samenwerken met Pusic. "Hij heeft komende week een gesprek met de directie. Of ik hem wil houden? We hebben afgesproken om tot het gesprek van komende week nergens op te reageren", zei Jansen.

Komende zaterdag speelt AZ uit tegen FC Emmen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.