Terug

Volg Vandaag Inside

AZ legt zoon van Ruud Gullit vast

AZ legt zoon van Ruud Gullit vast

10 mei 2019, 14:44

AZ heeft de zoon van Ruud Gullit vastgelegd. Verdediger Maxim Gullit zette zijn handtekening onder een driejarig contract in Alkmaar. De 17-jarige Gullit maakte afgelopen maand als invaller in de uitwedstrijd van Jong AZ tegen FC Twente (0-0) zijn debuut in het profvoetbal.

AZ plukte de tiener in 2017 weg bij AFC. ,,De stappen die hij in 1,5 jaar bij AZ heeft gemaakt, zijn ongelooflijk'', zei de trotse vader Ruud Gullit op AZ TV. ,,Dit is best wel heel emotioneel. Ik ben heel trots op hem. Het is allemaal zo snel gegaan met 'Max'.'' De ruim 1,90 meter lange Gullit junior was aanvankelijk linksbuiten. ,,Hij was snel en wendbaar, maar kreeg te maken met groeipijnen en moest daardoor naar achteren toe'', zegt vader Ruud. ,,Hij moest het spel voor zich hebben om zich te ontwikkelen. Complimenten aan AFC en AZ, hier heeft hij enorme stappen gemaakt.''

Vader Gullit adviseerde zijn zoon om met diens voornaam Maxim op het shirt te gaan spelen. ,,Hij moet zichzelf zijn. Maar hij is ook niet bang voor de vergelijkingen. En hij wil zelf met zijn achternaam op zijn shirt spelen.''

AZ op naar het kampioenschap

AZ op naar het kampioenschap
2:05
AZ op naar het kampioenschap

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.