AZ laat FC Utrecht kansloos in Alkmaar

17 okt 2021, 14:12

AZ heeft met ruime cijfers van FC Utrecht gewonnen. De Alkmaarders van coach Pascal Jansen versloegen Utrecht met 5-1 en boekten de derde competitiezege op rij. AZ komt door de zege op 12 punten, nog altijd 5 minder dan Utrecht, dat op de derde plaats blijft staan.

Vangelis Pavlidis opende al in de 6e minuut de score voor AZ. Ook Jesper Karlsson en Dani de Wit troffen doel in de eerste helft. De Wit maakte in de tweede helft zijn tweede en Albert Gudmundsson benutte een strafschop. Quinten Timber scoorde nog voor de bezoekers.

Jansen begon met hetzelfde elftal als in de 3-1-zege op Cambuur. Bij Utrecht mocht Mimoun Mahi starten, maar de aanvaller moest vroeg geblesseerd van het veld. De bezoekers stonden toen al met 2-0 achter. Gudmundsson legde na een goede pass van Jordy Clasie af op Pavlidis die de 1-0 kon binnentikken. Vijf minuten later scoorde Karlsson, waarbij doelman Maarten Paes de bal door zijn handen liet glippen.

De Wit kon nog in de eerste helft geheel vrij de derde treffer binnenkoppen en profiteerde ook in de tweede helft van de ruimte die de Utrecht-defensie liet voor zijn tweede. AZ deed het in de slotfase rustig aan, mede met het oog op de uitwedstrijd in de Conference League van donderdag tegen het Roemeense Cluj. Gudmundsson scoorde nog uit een strafschop en invaller Timber maakte in de slotminuut zijn eerste competitietreffer voor Utrecht.