AZ knokt zich met tien man naar gelijkspel tegen Heerenveen

28 jan 2024, 14:57

Een blunder van sc Heerenveen-doelman Andries Noppert heeft AZ alsnog een punt opgeleverd. De Friese doelman ging kort voor tijd in de fout en zorgde er zo voor dat de Alkmaarders, die lange tijd met tien man speelden, alsnog op 2-2 kwamen.

Het duel moest al na vijf minuten worden onderbroken nadat vanuit het AZ-vak vuurwerk op het veld was gegooid. Daarna kwam AZ door een doelpunt van Vangelis Pavlidis op voorsprong, waarna het in de 25e minuut weer gelijk stond door een eigen doelpunt van Jordy Clasie. Kort voor rust kreeg AZ-verdediger Denso Kasius rood.

Heerenveen profiteerde na rust met een doelpunt van Luuk Brouwers. Kort voor tijd schoot de uitgekomen Noppert tegen zijn verdediger Pawel Bochniewicz aan, waarna de bal in het eigen doel verdween.