Terug

Volg Vandaag Inside

AZ klopt Vitesse en krijgt derde plaats in zicht

AZ klopt Vitesse en krijgt derde plaats in zicht

23 dec 2020, 19:29

AZ heeft in de Eredivisie de derde achtereenvolgende overwinning behaald. De Alkmaarders versloegen woensdag nummer 3 Vitesse met 3-1. Eerder won AZ van FC Twente (1-3) en Willem II (5-3).

Jesper Karlsson opende in de 5e minuut de score na een fout van Maximilian Wittek. Myron Boadu verdubbelde in de 40e minuut de voorsprong voor AZ. Vitesse had daarvoor de nodige kansen gemist.

De verdiende aansluitingstreffer viel kort na rust via Loïs Openda alsnog. Invaller Ferdy Druijf besliste het duel een kwartier voor tijd met de 3-1. Hij stond toen pas net op het veld.

AZ heeft na dertien wedstrijden 26 punten. Vitesse speelde veertien keer en heeft 29 punten. AZ kan zondag bij winst op FC Utrecht op gelijke hoogte komen met de Arnhemmers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.