Terug

Volg Vandaag Inside

AZ klopt RKC met 4-0 en komt in punten naast koploper Ajax

AZ klopt RKC met 4-0 en komt in punten naast koploper Ajax

31 jan 2020, 22:55

ALKMAAR (ANP) - AZ is vrijdag in de eredivisie in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Ajax. De Alkmaarders waren in eigen stadion met 4-0 te sterk voor hekkensluiter RKC Waalwijk, dat in steeds grotere degradatieproblemen komt. Ajax kan zondag in de Johan Cruijff ArenA tegen PSV weer afstand nemen van AZ.

Oussama Idrissi maakte vrijdag het eerste en derde doelpunt voor AZ. Vooral de tweede treffer van de Marokkaan, een hard schot in de bovenhoek, was fraai. De twee andere aanvallers van AZ, Myron Boadu en Calvin Stengs, scoorden ook.

Boadu is nu met dertien doelpunten topscorer van de eredivisie. Idrissi staat na vrijdag op twaalf treffers.

AZ speelt volgende week zondag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, dat onder leiding van coach Dick Advocaat is opgeklommen naar de derde plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.