Terug

Volg Vandaag Inside

AZ klopt Heerenveen met opvallende treffers

AZ klopt Heerenveen met opvallende treffers

27 jan 2019, 20:17

HEERENVEEN (ANP) - AZ heeft door twee curieuze doelpunten met 2-0 gewonnen bij SC Heerenveen. De bezoekers uit Alkmaar kwamen door een eigen doelpunt van Sherel Floranus op voorsprong. Oussama Idrissi besliste de wedstrijd door een corner rechtstreeks in het doel te schieten, tot grote verrassing van de verdediging en doelman van Heerenveen.

De bezoekers hadden in het Abe Lenstra Stadion het betere van het spel. AZ kwam pas in de 64e minuut op voorsprong, geholpen door Heerenveen. Verdediger Sherel Floranus probeerde de voorzet van Fredrik Midtsjø weg te werken, maar gleed de bal onnodig achter zijn eigen doelman Warner Hahn.

Idrissi strafte een kwartier voor tijd een moment van totale onoplettendheid bij Heerenveen af met een wonderlijk doelpunt. In plaats van een voorzet te geven bij de hoekschop, krulde hij de bal ongehinderd in het doel.

Zege

Door de zege hebben de Alkmaarders de vierde plaats in de eredivisie overgenomen van Vitesse. De Arnhemmers verloren eerder op de dag met 2-1 bij Fortuna Sittard. AZ heeft nu twee punten meer dan Vitesse. Heerenveen blijft elfde.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.