Terug

Volg Vandaag Inside

AZ is na nipte zege nog niet klaar met Tuzla City

AZ is na nipte zege nog niet klaar met Tuzla City

21 juli 2022, 00:00

AZ heeft in de thuiswedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League niet veel afstand van FK Tuzla City genomen. De club uit Alkmaar won met 1-0. De return staat voor volgende week in Bosnië en Herzegovina op het programma.

AZ slaagde er niet in het veldoverwicht in veel treffers te vertalen. Dani de Wit benutte in de 12e minuut een strafschop, na een knappe actie van Jens Odgaard. De Deen, voor ruim 4 miljoen euro overgenomen van US Sassuolo, reageerde attent na een actie van Tijjani Reijnders. Hij nam de bal mooi aan en werd gevloerd door doelman Nevres Fejzic. Odgaard speelde het vorige seizoen op huurbasis voor RKC Waalwijk.

Milos Kerkez schoot voor rust op de lat. De linksback heeft de positie van de naar Ajax vertrokken Owen Wijndal overgenomen. De geblesseerde Jesper Karlsson ontbrak nog bij AZ. Fredrik Midtsjø mocht pas in de slotfase invallen. De middenvelder stond vorige maand in de belangstelling van Galatasaray. Odgaard was na een klein uur dichtbij de 2-0. Hij kopte echter over. Mees de Wit, overgekomen van PEC Zwolle, viel na ruim 70 minuten in.

Hobie Verhulst verdedigde het doel bij AZ. De keeper krijgt voorlopig de voorkeur boven Peter Vindahl Jensen, de eerste keus van trainer Pascal Jansen vorig seizoen. Bruno Martins Indi heeft de aanvoerdersband overgenomen van de vertrokken Wijndal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.