Terug

Volg Vandaag Inside

AZ in Friesland veel te sterk voor sc Heerenveen

AZ in Friesland veel te sterk voor sc Heerenveen

8 nov 2020, 19:42

AZ heeft de tegenvallende seizoensstart definitief achter zich gelaten. De Alkmaarders maakten zondag in Friesland veel indruk en lieten sc Heerenveen kansloos: 0-3. Voor AZ betekende het, na te zijn begonnen met vijf keer een gelijkspel, de tweede achtereenvolgende overwinning in de competitie. De subtop komt daarmee in zicht voor het elftal van trainer Arne Slot.

De verwachtingen in het Abe Lenstra-stadion waren vooraf hooggespannen. Sc Heerenveen doet het dit seizoen verrassend goed. Dat is voor een groot deel te danken aan de deze zomer bij de club terugkeerde Henk Veerman. De spits, die vaak in stelling wordt gebracht door middenvelder Joey Veerman, scoorde de eerste zeven duels liefst zeven keer.

Tegen AZ kwamen beide Veermannen nauwelijks in het spel voor. Sc Heerenveen had vanaf het begin geen antwoord op het spel van AZ, met heel veel beweging, lopende mensen en vlug combinatievoetbal. Vooral de linkerflank, met back Owen Wijndal en buitenspeler Jesper Karlsson, oogde sterk. Karlsson, die in september werd overgenomen van IF Elfsborg, heeft zich in korte tijd al snel bewezen.

Heerenveen bleef ondanks het overwicht van AZ een klein half uur overeind. In de 29e minuut viel de openingstreffer, die niet uit kon blijven. Verdediger Jan Paul van Hecke kreeg de bal van korte afstand hard tegen de hand gespeeld. Teun Koopmeiners benutte de strafschop. Dat zorgde voor wat opluchting bij de aanvoerder, die de vorige twee penalty's miste. Dat is een zeldzaamheid bij Koopmeiners.

Kort voor rust liep AZ verder weg. Na een goedlopende aanval, opnieuw via de linkerkant opgezet, tikte Lucas Woudenberg de bal achter zijn eigen doelman. Albert Gudmundsson had het doelpunt anders kunnen maken, hij gleed samen met Woudenberg naar de bal.

Heerenveen hoopte na rust met het inbrengen van verdediger Ibrahim Dresevic iets meer controle over AZ te kunnen krijgen. Die hoop bleek ijdel. Karlsson zorgde na een goede individuele actie, met een schot in de korte hoek, al in de 47e minuut voor de 0-3.

AZ was de eerdere tegenslagen van dit seizoen nog niet vergeten. Tegen Sparta gaven de Noord-Hollanders bijvoorbeeld een voorsprong van 0-4 weg: 4-4. Tegen Heerenveen bleef AZ geconcentreerd voetballen en bleef de spanning uit de wedstrijd. Mitchell van Bergen schoot de bal kort voor tijd nog tegen de paal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.