Stuntploeg Willem II gaat door met winnen en verslaat AZ

18 jan 2020, 23:42

AZ lijkt voorlopig af te haken in de strijd om de titel in de eredivisie. De Alkmaarders hervatten de competitie zaterdag met een nederlaag tegen Willem II: 1-3. Ajax kan zondag bij winst op Sparta Rotterdam zes punten voorsprong nemen op AZ. PSV speelt tegen VVV-Venlo en verkleint de achterstand op AZ bij een zege tot vier punten.

AZ leidde halverwege nog door een doelpunt van Oussama Idrissi. De voorsprong had groter kunnen zijn. Owen Wijndal schoot de bal tegen de paal en Calvin Stengs tegen de lat.

Na 65 minuten maakte Mats Köhlert na een foute inspeelpass van Stijn Wuytens gelijk. Vangelis Pavlidis zette Willem II, dat eerder ook al in de ArenA van Ajax won, in de 78e minuut op voorsprong. Mike Trésor Ndayishimiye zorgde op fraaie wijze voor de 1-3.

Willem II is voorlopig derde, met vijf punten achterstand op AZ.