Terug

Volg Vandaag Inside

AZ heeft na knap gelijkspel tegen Napoli alles nog in eigen hand

AZ heeft na knap gelijkspel tegen Napoli alles nog in eigen hand

4 dec 2020, 00:08

AZ heeft het na het gelijkspel in eigen stadion tegen Napoli (1-1) volgende week in eigen hand of het mag overwinteren in de Europa League. Winst in Kroatie op Rijeka volstaat voor een plaats tussen de 32 overgebleven teams van het toernooi. Een gelijkspel kan ook voldoende zijn maar dan moet Real Sociedad in Napels verliezen.

Als AZ weet te overwinteren in Europa, dan zou dat een puike prestatie zijn. Ga er maar aan staan in een poule met Real Sociedad en Napoli, de koploper van La Liga en een van de kandidaten voor de titel in de Serie A. AZ werd alleen weggespeeld tijdens de uitwedstrijd tegen Sociedad (1-0), al viel de uitslag nog mee. De club had vorige week in het thuisduel met de Basken meer verdiend dan een gelijkspel (0-0) en stuntte in Napels met een nipte maar geflatteerde zege (0-1).

Napoli verscheen in Alkmaar op volle oorlogssterkte aan de aftrap, met sterren als Dries Mertens, Lorenzo Insigne, Kalidou Koulibaly en Piotr Zielinksi. Toch bood AZ de bezoekers meer dan goed partij. Trainer Arne Slot koos voor Albert Gudmundsson als centrumspits.De spits uit IJsland kreeg de voorkeur boven Myron Boadu, die zondag nog aan het uitduel met Heracles begon. De clubtopscorer van vorig seizoen scoorde in Almelo, maar viel ook uit met kramp. Hij is volgens trainer Slot na een coronabesmetting nog niet klaar voor twee intense duels in vier dagen.

Met Zakaria Aboukhlal als linksbuiten probeerde AZ de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal onder druk te zetten. Maar het was raak toen Napoli voor het eerst voor het doel verscheen. Wie anders dan Mertens scoorde in zijn honderdste Europese wedstrijd. De Belg was aan de aandacht ontsnapt van Bruno Martins Indi.

Ook op achterstand trok AZ met verzorgd spel ten aanval. Aboukhlal was dichtbij de gelijkmaker maar stuitte op David Ospina, de doelman van het Colombiaanse elftal. In de 54e minuut was het wel raak, toen Martins Indi net niet buitenspel stond en de bal uit een voorzet van Teun Koopmeiners kon binnen tikken. Diezelfde Koopmeiers verzuimde zijn ploeg na een klein uur op voorsprong te schieten. Hij miste een strafschop, na een overtreding van Tiemoué Bakayoko op Aboukhlal. Het was alweer zijn derde misser vanaf elf meter dit seizoen, na mislukte pogingen tegen Sparta en RKC.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.