Terug

Volg Vandaag Inside

AZ - Feyenoord en Utrecht - Ajax in april ingehaald

AZ - Feyenoord en Utrecht - Ajax in april ingehaald

4 mrt 2020, 11:23

De eredivisieduels AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax worden in april ingehaald. Beide wedstrijden zouden op zondag 9 februari worden gespeeld, maar werden toen afgelast vanwege de hevige storm.

De topper tussen AZ en Feyenoord wordt op woensdag 8 april gespeeld en begint om 18.45 uur. Een dag later treffen FC Utrecht en Ajax elkaar om 19.15 uur.

"Door de volle speeldagenkalender van de vier clubs, met de eredivisie, KNVB-beker en de Europa League, was het puzzelen om de wedstrijden in te plannen. Na de Europese uitschakeling van Ajax en AZ zijn alle clubs, lokale overheden en overige betrokkenen in overleg tot deze speeldata gekomen", meldt de KNVB.

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord begint al om 18.45 uur omdat een latere aanvangstijd niet mogelijk was. Op dezelfde dag wordt er ook gespeeld in de Champions League en de UEFA staat het niet toe dat competitiewedstrijden overlappen met het belangrijkste Europese bekertoernooi. Voor het duel tussen FC Utrecht en Ajax, gespeeld op een dag van de Europa League, gaf de UEFA "bij hoge uitzondering wel toestemming".

De KNVB gaf ook gehoor aan het verzoek van FC Twente en Ajax om de wedstrijd op zondag 15 maart niet om 20.00 uur, maar om 14.30 uur te spelen. Die wedstrijd werd naar 20.00 uur verplaatst met het oog op de verrichtingen van Ajax in de Europa League. Vorige week werd Ajax echter door het Spaanse Getafe uitgeschakeld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.