Terug

Volg Vandaag Inside

AZ-fans eisen vertrek trainer Pascal Jansen: 'Witte zakdoekjes volledig terecht'

18 dec 2023, 18:50

Valentijn Driessen vindt het 'volledig terecht' dat de supporters van AZ afgelopen zondag zwaaiden met witte zakdoekjes en zongen om het vertrek van trainer Pascal Jansen. De Alkmaarders verloren in eigen huis pijnlijk met 0-4 van PSV.

"Ja volledig terecht", reageert Valentijn in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Nu begint hij (Pascal Jansen, red.) gewoon weer verkeerd. Die wedstrijd begint en er staan drie mensen op een rij: Mihailovic, Clasie en Dantas. Dat zijn drie dwergen. En dan staat daar PSV tegenover met Veerman, Saibari en Til. In de aanval heb je dan nog Luuk de Jong en Bakayoko. AZ werd gewoon totaal overpowered. Het leek gewoon echt helemaal nergens op."

Jansen greep nog voor rust in door met publiekslieveling Dani de Wit, Kenzo Goudmijn en Ibrahim Sadiq drie wissels door te voeren. Het spelbeeld veranderde niet. "En dan kom je na een half uur met wissels, maar dan is het te laat", vervolgt Valentijn over Jansen. "En het was in Polen ook al te laat. Op gegeven moment denk je ook van: heb je het nog wel in je vingers? Heb je de ploeg nog wel in de hand? En kan je nog goed inschatten wat je elftal nodig heeft tegen bepaalde tegenstanders. En dat bleek tegen PSV helemaal niet. Dus ongelooflijke tactische blunders van Pascal Jansen", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Peter Bosz vindt het daarentegen belachelijk dat de supporters van AZ tijdens het duel met PSV met witte zakdoekjes gingen zwaaien voor het vertrek van trainer Jansen: "Pascal verdient het niet dat hij vandaag zo bejegend wordt", zei Bosz onder meer na afloop van de wedstrijd. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.