Terug

Volg Vandaag Inside

Huiberts (AZ): ‘Blind voor ieder elftal in Nederland een goede versterking’

Huiberts (AZ): ‘Blind voor ieder elftal in Nederland een goede versterking’

4 jan 2023, 15:47

Het is nog onzeker waar de toekomst van Daley Blind ligt. De 32-jarige verdediger, die onlangs zijn contract bij Ajax liet ontbinden, kan rekenen op interesse van FC Antwerp en Real Sociedad, maar een langer verblijf in Nederland lijkt ook niet uitgesloten. Ronald Waterreus stelde onlangs dat PSV zich voor Blind moet melden, en NH Nieuws koppelt de verdediger aan AZ.

Een journalist van de regionale omroep vroeg AZ-directeur Max Huiberts dinsdag naar de mogelijke interesse van de club in de 99-voudig international van Oranje. “Of Blind een interessante speler is voor AZ? Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht”, zegt Huiberts. “Maar Daley is een fantastisch goede speler en ik denk dat hij voor ieder elftal in Nederland een versterking zou zijn.”

Huiberts wijst de journalist er op dat de Alkmaarders prima bezet zijn op de linksbackpositie. “Volgens mij weet je heel goed wie er bij ons op die positie spelen. Met Milos Kerkez en Mees de Wit hebben we twee hele goede spelers voor die positie. Maar dat neemt niet weg dat Daley natuurlijk een geweldige speler is. Je overvalt me ermee, maar goede speler”, besluit hij.

Blind raakte dit seizoen bij Ajax onder trainer Alfred Schreuder zijn basisplaats kwijt. Bondscoach Louis van Gaal hield wel vertrouwen in de multifunctionele linksback. Blind had in alle wedstrijden op het WK in Qatar een basisplaats en scoorde tijdens het duel met de Verenigde Staten in de achtste finales (3-1). 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.