AZ boekt zwaarbevochten zege tegen Ajax

18 sep 2022, 18:59

Ajax heeft voor het eerst dit seizoen punten verloren in de Eredivisie. De landskampioen ging na zes overwinningen onderuit bij AZ (2-1). Daardoor is PSV de nieuwe koploper, op basis van een beter doelsaldo. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij versloeg eerder op zondag Feyenoord met 4-3.

AZ is na zeven speelrondes de nummer 3 van de Eredivisie, met 1 punt minder dan PSV en Ajax. Mohammed Kudus schoot Ajax in de 12e minuut op voorsprong, maar daarna profiteerde Mees de Wit van een fout van Devyne Rensch (1-1). Jens Odgaard schoot AZ diep in de blessuretijd van de eerste helft op voorsprong.

Tijjani Reijnders en Yukinari Sugawara kregen in de tweede helft grote kansen op de 3-1, maar beide spelers stuitten op doelman Remko Pasveer. In de slotfase liet Ajax meerdere kansen op de gelijkmaker liggen.