Terug

Volg Vandaag Inside

AZ boekt tegen Volendam eerste zege na ruim een maand

AZ boekt tegen Volendam eerste zege na ruim een maand

26 nov 2023, 16:26

AZ heeft na een mindere fase weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. De Alkmaarders, die op 21 oktober voor het laatst een duel hadden gewonnen, versloegen op eigen veld FC Volendam met 3-0 en klommen over FC Twente heen naar de derde plaats op de ranglijst.

AZ heeft 29 punten uit twaalf duels en moet de extra tijd van een duel met NEC - gestaakt nadat NEC-speler Bas Dost even buiten bewustzijn was - nog uitspelen bij een 1-2-achterstand. Koploper PSV heeft 39 punten, Feyenoord heeft er 32. Volendam blijft voorlaatste.

Pascal Jansen had de Portugees Tiago Dantas voor het eerst opgenomen in zijn basisopstelling. Die zag hoe Ruben van Bommel met een afstandsschot de thuisploeg al in de 5e minuut op voorsprong zette. Ernest Poku verzuimde niet veel later de voorsprong te verdubbelen door van dichtbij over doelman Mio Backhaus, maar ook over het Volendamse doel te schieten.

Poku leek AZ na een half uur alsnog op 2-0 te hebben gezet, maar voorafgaand aan de treffer had spits Vangelis Pavlidis buitenspel gestaan. De Griek raakte kort voor rust de paal maar sloeg kort na rust alsnog toe. Op aangeven van David Møller Wolfe trof hij doel. Bruno Martins Indi luisterde nadien zijn honderdste duel voor AZ op met een doelpunt: 3-0.

Jansen liet aanvaller Jayden Addai nog debuteren. Zijn ploeg neemt het donderdag in de Conference League op tegen Zrinjski Mostar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.