AZ blijft op 1-1 steken tegen PEC Zwolle na snel rood Stengs

19 sep 2020, 20:32

AZ heeft met een punt genoegen moeten nemen in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe eredivisieseizoen. Het enerverende thuisduel met PEC Zwolle eindigde in 1-1. Clint Leemans opende in de 38e minuut de score namens de bezoekers met een fraaie uithaal. Myron Boadu bracht in de 68e minuut de gelijkmaker op zijn naam.

AZ speelde vanaf de zeventiende minuut met tien man na een rode kaart voor aanvaller Calvin Stengs, die met gestrekt been inging op een tegenstander. Later in de wedstrijd kwamen Dean Huiberts en Bram van Polen aan Zwolse kant goed weg na harde charges. Ploeggenoot Thomas Lam moest in de 83e minuut nog wel vertrekken wegens een natrappende beweging.

Het zwaar bevochten puntje zorgde nauwelijks voor enige opluchting bij AZ. Amper vier dagen na de uitschakeling in de derde voorronde van de Champions League door Dinamo Kiev had trainer Arne Slot een zege goed kunnen gebruiken. Ook het Alkmaarse slotoffensief bood echter geen soelaas.