AZ blameert zich tegen Excelsior: opnieuw een nederlaag tegen Rotterdammers

23 okt 2022, 14:10

AZ is het even kwijt. De ploeg van coach Pascal Jansen verloor zondag met 2-1 bij Excelsior. Dat was de tweede competitienederlaag op rij voor de Alkmaarders, die vorige week op eigen veld met 3-1 ten onder gingen tegen Feyenoord en daarmee de koppositie in de Eredivisie verspeelden.

AZ kende in Rotterdam een slechte start. Al na 6 minuten stond de thuisploeg op voorsprong. De Belgische verdediger Siebe Horemans kopte raak uit een vrije trap van Marouan Azarkan. AZ was af en toe wel dreigend. Dani de Wit schoot tegen de lat, Pantelis Hatzidiakos schoot vrij voor doelman Stijn van Gassel voorlangs.

Na ruim een halfuur werd het zelfs 2-0. Lazaros Lamprou bediende Azarkan, die AZ-doelman Hobie Verhulst met een stiftje richting de rechterhoek passeerde.

Jansen reageerde nog voor rust met een dubbele wissel. Myron van Brederode en Maxim Dekker moesten naar de kant. Yukinari Sugawara en Yusuf Barasi kwamen hen vervangen.

Sugawara maakte meteen na rust de 2-1. Hij schoot raak uit een voorzet van Tijjani Reijnders. De Wit was na een uur nogmaals kansrijk. Ditmaal raakte hij met een kopbal de paal. De kort voor tijd ingevallen Mayckel Lahdo leek in blessuretijd op weg naar een late gelijkmaker, maar ingrijpen van doelman Van Gassel voorkwam dat.

AZ staat nu vierde met 5 punten achterstand op koploper Ajax. Excelsior is middenmoter met 13 punten.