Terug

Volg Vandaag Inside

AZ bij winst tegen Dundee United, Twente naar Luxemburg of Servië

AZ bij winst tegen Dundee United, Twente naar Luxemburg of Servië

18 juli 2022, 14:34

FC Twente neemt het in de derde voorronde van de Conference League op tegen het Luxemburgse Racing FC Union of het Servische FK Cukaricki. AZ, dat eerst nog uitkomt in de tweede voorronde, treft bij winst Dundee United uit Schotland.

Racing FC Union won vorig jaar de Luxemburgse beker door Dudelange in de finale met 3-2 te verslaan. De club eindigde in de competitie als zevende. FK Cukaricki eindigde als derde in Servië, achter kampioen Rode Ster Belgrado en nummer 2 Partizan Belgrado. De mogelijke tegenstander van AZ, Dundee United, werd afgelopen seizoen vierde in Schotland.

AZ speelt in de tweede voorronde eerst nog tegen FK Tuzla City uit Bosnië en Herzegovina. De wedstrijd in Alkmaar wordt donderdag gespeeld, de return is een week later.

AZ is als winnaar van de play-offs in de tweede voorronde ingestroomd, FC Twente begint als nummer 4 van de Eredivisie een ronde later.

De heenwedstrijden in de derde voorronde staan gepland voor 4 augustus en de returns een week daarna. De play-offs zijn op 18 en 25 augustus, waarna begin september de groepsfase van start gaat. De finale van het toernooi wordt op 7 juni 2023 gespeeld in Praag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.