Terug

Volg Vandaag Inside

Australische Grand Prix blijft tot 2035 in Melbourne

Australische Grand Prix blijft tot 2035 in Melbourne

16 juni 2022, 08:49

De Grote Prijs van Australië in de Formule 1 blijft in ieder geval tot en met 2035 in Melbourne. Vanaf volgend jaar staan in de Australische stad ook races in de Formule 2 en Formule 3 op het programma.

Het huidige contract voor de Australische Grand Prix in Melbourne zou in 2025 aflopen. Sydney had aangegeven ook interesse te hebben, maar de koningsklasse blijft langer op stratencircuit Albert Park in Melbourne.

De Grand Prix verhuisde in 1996 van Adelaide naar Melbourne. Tegen de tijd dat het vernieuwde contract afloopt, heeft de Australische Grand Prix veertig jaar in Melbourne plaatsgevonden. In 2020 en 2021 werd overigens niet geracet in Australië vanwege de coronapandemie.

Voorheen begon het Formule 1-seizoen in Melbourne, maar dit jaar stond de GP van Australië als derde op de kalender, na Bahrein en Saudi-Arabië. De grand prix trok in april verspreid over vier dagen bijna 420.000 bezoekers. Dat was de grootste menigte tijdens een sportevenement in een weekend ooit in Australië. Wereldkampioen Max Verstappen viel uit, Ferrari-coureur Charles Leclerc pakte de winst in Melbourne.

"Deze grand prix is altijd een favoriet voor de fans, de coureurs en de teams", zegt directeur Stefano Domenicali van de Formule 1. "Melbourne is een geweldige, levendige internationale stad en vormt daarmee een perfecte 'match' met onze sport."

Het is nog niet bekend op welke datum de Grote Prijs van Australië volgend jaar wordt gehouden. De kalender voor 2023 moet nog worden opgesteld. Met een nieuw contract op zak, gaat Melbourne het circuit de komende jaren verder moderniseren. Zo worden de faciliteiten in de pitstraat en de paddock verbeterd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.