Terug

Volg Vandaag Inside

Australië regelt paspoort voor Al Araibi

Australië regelt paspoort voor Al Araibi

14 feb 2019, 12:14

CANBERRA (ANP) - Hakeem Al Araibi kan een Australisch paspoort tegemoetzien. De voetballer uit Bahrein ging donderdag in Canberra langs bij premier Scott Morrison, om de Australische overheid te bedanken voor de hulp bij zijn vrijlating in Thailand. Morrison vertelde dat het naturalisatieproces van Al Araibi gaande is. ,,Een paspoort is niet ver weg'', aldus de premier, die de speler een bal overhandigde met de tekst 'Welkom thuis Hakeem'.

Al Araibi vroeg in 2014 politiek asiel aan in Australië. De voetballer was gevlucht uit zijn geboorteland Bahrein, waar de international bij verstek tot tien jaar gevangenisstraf was veroordeeld omdat hij een politiebureau zou hebben vernield. Al Araibi stond destijds bekend als tegenstander van het regime in zijn land. Hij ging in Australië voetballen en kreeg daar in 2017 een vluchtelingenstatus.

De speler van Pascoe Vale FC werd in eind november in Thailand opgepakt. Bahrein wilde dat Al Araibi zou worden uitgeleverd, zodat hij zijn straf kon uitzitten, maar begin deze week werd dat verzoek onder politieke druk ingetrokken. De voetballer keerde daarop terug naar Australië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.