Aubameyang uitblinker in ruime zege van Barça op Valencia (1-4)

20 feb 2022, 18:19

Barcelona heeft met name dankzij een indrukwekkend optreden voor rust met 4-1 gewonnen van Valencia. Door doelpunten van Pierre-Emerick Aubameyang (2) en Frenkie de Jong leidden de bezoekers in stadion Mestalla halverwege met 3-0.

Aubameyang maakte in de 23e minuut op aangeven van Jordi Alba zijn eerste competitietreffer voor Barcelona, dat hem in de winterstop overnam van Arsenal. Alba stond ook aan de basis van de tweede treffer. Na een vloeiende combinatie gaf Ousmane Dembélé de voorzet waaruit De Jong van dichtbij binnen kon tikken. In de 38e minuut schoot Aubameyang raak uit een voorzet van Gavi.

Valencia, zonder de aan zijn kuit geopereerde doelman Jasper Cillessen, leek in de 41e minuut iets terug te doen. Maar voorafgaand aan het doelpunt van Carlos Soler was de bal de zijlijn gepasseerd. Soler scoorde in de 52e minuut met een kopbal alsnog, maar Pedri herstelde de marge 11 minuten later met een afstandsschot: 1-4. Luuk de Jong viel in de slotfase in voor Aubameyang.

Barcelona staat vierde met 42 punten uit 24 duels. Koploper Real Madrid, dat zaterdag met 3-0 won van Alavés, heeft 57 punten uit 25 wedstrijden.

Bekijk hieronder het doelpunt van Frenkie de Jong.