Terug

Volg Vandaag Inside

Atletieklegende Mo Farah onthult: 'Ik ben niet wie jullie denken dat ik ben'

Atletieklegende Mo Farah onthult: 'Ik ben niet wie jullie denken dat ik ben'

12 juli 2022, 10:36

Atleet Mo Farah is als kind Groot-Brittannië binnengesmokkeld onder een valse naam. Dat zegt de meervoudig olympisch kampioen in een documentaire van de BBC. De echte naam van Farah is Hussein Abdi Kahin.

'De waarheid is dat ik niet ben wie je denkt dat ik ben', zegt de 39-jarige Farah in de documentaire 'The Real Mo Farah'. Farah, die bij de Spelen van Londen in 2012 en Rio de Janeiro in 2016 goud won op de 5000 en 10.000 meter, zegt dat hij als kind gedwongen werd te werken als huishoudhulp.

Hij vertelt in de documentaire dat zijn kinderen hem motiveerden om de waarheid te vertellen. 'Ik heb dit geheim zo lang bewaard. Ik wilde het niet onder ogen zien. Mijn kinderen stelden vragen als: Papa, hoe komt dit? Je hebt altijd overal een antwoord op, maar daar had ik geen antwoord op.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.