Terug

Volg Vandaag Inside

Atlético-middenvelder wil na dood moeder alleen nog maar voor Boca Juniors spelen

Atlético-middenvelder wil na dood moeder alleen nog maar voor Boca Juniors spelen

2 apr 2021, 14:03

Lucas Torreira wil na de dood van zijn moeder maar één ding: weg uit Europa en gaan spelen voor de Argentijnse grootmacht Boca Juniors. De 25-jarige middenvelder staat onder contract bij de Engelse club Arsenal, die hem heeft uitgeleend aan Atlético Madrid.

'We moeten de mythe doorbreken, het draait in het voetbal niet allemaal om Europa', zegt Torreira bij ESPN. 'Ik wil terug naar huis, dicht bij mijn familie zijn.' De Uruguayaan is naar eigen zeggen al twee jaar ongelukkig. Bij Arsenal, dat hem in 2018 overnam van Sampdoria, raakte hij onder manager Mikel Arteta zijn basisplaats kwijt. Torreira stapte daarom afgelopen zomer op huurbasis over naar Atlético Madrid. In vijftien competitiewedstrijden kwam hij één keer tot scoren voor de koploper van de Spaanse competitie.

De dood van zijn moeder, die begin deze week op 53-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van het coronavirus, zorgt ervoor dat Torreira na acht jaar in Europa terug wil naar Zuid-Amerika. 'Maandag kreeg ik het ergste telefoontje ooit. Mijn vader vertelde huilend aan de telefoon dat mijn moeder is overleden en dat de tijd is aangebroken om voor Boca te gaan spelen. Het brak mijn hart. Ik heb mijn zaakwaarnemer direct gebeld en gezegd dat ik niet meer in Europa wil voetballen, maar naar Boca wil gaan. Dat is geen emotioneel besluit, ik heb altijd gezegd dat ik ooit voor Boca Juniors wil spelen.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.