Terug

Volg Vandaag Inside

Atlético Madrid komt dankzij Suárez en Oblak met schrik vrij

Atlético Madrid komt dankzij Suárez en Oblak met schrik vrij

21 mrt 2021, 22:06

Atlético Madrid heeft zich moeizaam hersteld van de midweekse uitschakeling in de Champions League. Vier dagen na de nederlaag bij Chelsea (2-0) behaalde de Spaanse koploper op eigen veld tegen degradatiekandidaat Deportivo Alavés een benauwde zege: 1-0.

Luis Suárez, die vorig jaar weg moest bij FC Barcelona, bracht in de 54e minuut de kostbare treffer op zijn naam. Hij was echter niet de enige gevierde man bij de thuisclub. Doelman Jan Oblak keerde in de 86e minuut een strafschop van Joselu en stelde daardoor 3 punten veilig.

Suárez was afgelopen woensdag in Londen nog boos op zijn trainer Diego Simeone. Hij werd na nog geen uur gewisseld in de return tegen Chelsea in de achtste finales van de Champions League. Simeone stelde de oud-Ajacied tegen Deportivo Alavés echter meteen weer op en daar had hij achteraf zeker geen spijt van. Suárez kopte raak uit een voorzet van Kieran Tripper en bracht daarmee zijn competitietotaal op negentien treffers. Dankzij Oblak stapte Atlético als winnaar van het veld.

De ploeg van Simeone staat bovenaan met 66 punten. Barcelona treedt zondagavond bij subtopper Real Sociedad aan. Met een overwinning komt de ploeg van trainer Ronald Koeman weer op 4 punten van Atlético. Real Madrid won zaterdag met 3-1 bij RC Celta en heeft 6 punten minder dan de koploper.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.