Terug

Volg Vandaag Inside

Aston Villa-coach Emery verwacht zwaar duel tegen Ajax: 'Het wordt heel moeilijk'

13 mrt 2024, 17:02

Coach Unai Emery van Aston Villa verwacht een lastige thuiswedstrijd donderdag tegen Ajax in de return van de achtste finales van de Conference League. "Het wordt heel moeilijk", zei de trainer op de website van de club uit Birmingham.

"Ze hebben thuis goed gespeeld tegen ons. Die 0-0 was voor ons min of meer een goed resultaat, maar ook voor Ajax. Zij hebben laten zien dat ze iets willen bereiken in deze competitie en ons willen verslaan."

Aston Villa maakte geen beste beurt in aanloop naar het duel met Ajax. De ploeg verloor zondag op het eigen Villa Park met 4-0 van Tottenham Hotspur. "We zullen een reactie moeten laten zien en we hebben onze fans daar hard bij nodig. Als de spelers de steun voelen van de supporters, dan zal ze dat sterken."

"We hebben respect voor Ajax en van onderschatting is geen sprake", aldus Emery, die in zijn trainerscarrière al vier keer de Europa League won (drie keer met Sevilla en een keer met Villarreal). "We hebben natuurlijk goede informatie gekregen uit de eerste wedstrijd, dus dat bespreken we binnen de ploeg en er komt een speelplan. We zullen het beter moeten doen dan in Amsterdam. Dit is een belangrijke wedstrijd, want een Europese clubprijs is absoluut ons doel; het is een prestigieuze trofee."

Emery kan nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Jacob Ramsey. De middenvelder ontbrak ook in de wedstrijd tegen Ajax in Amsterdam.

Onlangs sprak Wesley Sneijder zich in Veronica Offside verbaasd uit over Julian Rijkhoff; volgens de analist hoort de spits meer te spelen bij de Amsterdammers. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.