Terug

Volg Vandaag Inside

‘Assistent bij Feyenoord? Ik vind dat ik een type ben dat leiding wil geven’

‘Assistent bij Feyenoord? Ik vind dat ik een type ben dat leiding wil geven’

15 feb 2021, 13:34

Dirk Kuyt ziet een rol als assistent bij Feyenoord niet zitten. De voormalig aanvaller wil op eigen benen staan, zo vertelde hij zondagavond aan tafel bij Rondo.

‘Ik ben een aantal jaar trainer geweest van de Onder-19 en heb op technisch gebied meegelopen met Martin van Geel’ vertelt Kuyt. ‘Dus ik heb enorm veel ervaring opgedaan en ik heb nu besloten, in overleg met de club, dat het tijd is om me verder te ontwikkelen buiten de club. We hebben met elkaar afgesproken niet naar buiten toe te treden waarom en hoe. Dat het niet helemaal gelopen is hoe ik het zelf bedacht had, dat is zo, maar ik kijk met heel veel positiviteit naar de toekomst.'

Youri Mulder, ook aanwezig in de studio, vraagt Kuyt of een rol als assistent van Dick Advocaat niet wat voor hem was geweest. ‘Dat had gekund’, reageert Kuyt. ‘Maar ik vind wel dat ik een type persoon ben die graag zelf leiding wil geven en het moet je ook wel liggen om in een assisterende rol te zitten.’

Dirk Kuyt liet begin deze maand zijn contract bij Feyenoord ontbinden. De 40-jarige geboren Katwijker, oud-speler van Feyenoord, liep de afgelopen jaren op diverse plekken in de organisatie van de Rotterdamse club mee om ervaring op te doen. Technisch directeur Frank Arnesen had Kuyt graag in een officiële functie bij de club gehouden, maar de 104-voudig international van Oranje denkt dat het voor zijn ontwikkeling beter is om Feyenoord te verlaten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.