Terug

Volg Vandaag Inside

Asensio vervangt geblesseerde Fati in Spaanse selectie

Asensio vervangt geblesseerde Fati in Spaanse selectie

8 nov 2020, 16:57

De Spaanse bondscoach Luis Enrique heeft Marco Asensio opgeroepen als vervanger van de geblesseerde aanvaller Ansu Fati van FC Barcelona. Woensdagavond speelt Spanje een oefeninterland tegen het Nederlands elftal in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam (20.45 uur), gevolgd door de duels in de Nations League met Zwitserland (14 november in Basel) en Duitsland (17 november in Sevilla).

De 18-jarige Fati liep een knieblessure op tijdens de competitiewedstrijd tegen Real Betis (5-2) zaterdag. FC Barcelona meldt dat de komende dagen duidelijk wordt hoe de linkerknie behandeld gaat worden en voor hoe lang de jonge aanvaller eruit ligt.

Asensio liep in de voorbereiding op vorig seizoen een zware knieblessure op en moest maandenlang revalideren. De speler van Real Madrid speelde in juni vorig jaar zijn laatste interland.

Luis Enrique kreeg een dag eerder al een afmelding binnen van Jesús Navas. De bijna 35-jarige aanvoerder van Sevilla raakte geblesseerd tijdens het competitieduel met Osasuna (1-0). De bondscoach haalde Héctor Bellerin van Arsenal als vervanger bij de groep. De 25-jarige rechtsback is dit seizoen na veel fysieke problemen weer een vaste waarde bij de Engelse club en keert nu ook terug bij het Spaanse elftal.

Spanje gaat met 7 punten uit vier wedstrijden aan kop in groep 4 van de A-divisie in de Nations League. De ploeg van Enrique heeft 1 punt voorsprong op Duitsland en Oekraïne.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.