Terug

Volg Vandaag Inside

AS Roma kan nieuw stadion gaan bouwen

AS Roma kan nieuw stadion gaan bouwen

5 feb 2019, 14:28

ROME (ANP) - AS Roma kan eindelijk beginnen met de bouw van een nieuw stadion. Het stadsbestuur van Rome had begin 2017 al groen licht gegeven voor het Stadio Della Roma, maar het duurde lang voordat alle formaliteiten waren afgehandeld. Een technische studie van de Universiteit van Turijn leverde dinsdag ook een positief oordeel op, waarmee de laatste horde werd genomen.

,,Het Stadio Della Roma gaat gebouwd worden'', verscheen op het twitterkanaal van het nieuwe onderkomen van AS Roma. Burgemeester Virginia Raggi van Rome sprak van ,,goed nieuws voor de stad''. Onduidelijk is nog wanneer AS Roma kan verhuizen.

De club van Rick Karsdorp en Justin Kluivert deelt nu het oude Stadio Olimpico met stadgenoot Lazio. De nieuwe thuishaven verrijst in de wijk Tor di Valle, op de oever van de Tiber, en gaat plaats bieden aan ruim 50.000 toeschouwers. Rond het stadion worden grote winkels en restaurants gebouwd. Het totale project kost een slordige 2 miljard euro, waarvan zo'n 400 miljoen euro is gereserveerd voor de voetbalarena.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.