Terug

Volg Vandaag Inside

Artsen houden 'verwarde' Maradona in het ziekenhuis

Artsen houden 'verwarde' Maradona in het ziekenhuis

6 nov 2020, 17:30

Diego Maradona wil het ziekenhuis verlaten, maar zijn artsen laten hem voorlopig niet naar huis gaan. De Argentijnse voetbalicoon heeft zelfs een verdoving gekregen om rustig te blijven. Volgens zijn lijfarts Leopoldo Luque is dat nodig omdat Maradona met ontwenningsverschijnselen kampt.

"Hij wil weg, maar hij moet blijven", zei Luque voor de kliniek waar 'Pluisje' ligt. "Dit is een van de weinige keren dat Diego 'nee' te horen kreeg. We hebben hem verdoofd om het proces iets te vergemakkelijken. Diego is heel, heel lastig. Jullie kunnen het je niet voorstellen. We proberen sterker te zijn dan hij is."

Begin deze week, enkele dagen na zijn 60e verjaardag, werd Maradona met een gammele gezondheid opgenomen in het ziekenhuis in La Plata. Hij vertoonde verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Dinsdag werd tijdens een twee uur durende operatie een bloedstolsel in zijn hersenen verwijderd. Luque vertelde donderdag dat Maradona soms een verwarde indruk maakt, veroorzaakt door "onthouding".

De Argentijnse voetballegende, die zijn land in 1986 wereldkampioen maakte, heeft een geschiedenis van excessief drugs- en alcoholgebruik. Volgens de arts heeft Maradona nog "een aantal dagen" nodig voor zijn behandeling.

Wim en René reageerden eerder deze week op het nieuws over Maradona: 'Op een gegeven moment word je gek'. Bekijk hieronder het fragment.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.